Werkwijze

Wanneer u contact opneemt met onze praktijk, wordt er samen met u gekeken wat uw vraag is. En hoe wij u hierbij op een goede manier kunnen helpen.

Vervolgens  wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. U kunt dan kiezen: het consult bij u thuis laten plaats vinden of op het spreekuur in Heerenveen, Sneek, Noordwolde, Leeuwarden of Drachten. Dit intakegesprek duurt ongeveer een uur. In dit eerste consult zal de diëtist nog meer informatie verzamelen, om een goed beeld te krijgen van de hulpvraag en situatie. Dit vormt de basis van de behandeling. In overleg met u wordt gekeken hoe het vervolgplan er uit gaat zien. Hoe vaak en op welke manier u contact heeft met de diëtist, is per persoon verschillend. Er wordt per individu een behandelplan gemaakt. Na het intakegesprek volgt er ook een rapportage naar uw huisarts of specialist.

Een vervolgconsult kan opnieuw plaatsvinden bij u thuis of op het spreekuur van de diëtist. In een enkel geval kan dit ook telefonisch gedaan worden. De duur van dit gesprek kan wisselend zijn, standaard wordt er voor een vervolgconsult op het spreekuur 30 minuten uitgetrokken. Maar in overleg kan er gekozen worden voor een langer consult.

Wanneer u goed geholpen bent met uw vraag en de begeleiding wordt beëindigd, dan zal er altijd nog een eindrapportage naar uw huisarts of specialist gestuurd worden.