Volwassenen

Voeding is het hele leven lang een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routine. Iedereen heeft hier zijn eigen ideeën, opvattingen en gevoelens bij voeding. Eten en drinken is noodzakelijk, maar is vaak een sociaal moment. Bij voeding spelen emoties een rol, zowel positief als negatief.

Wanneer het door medische redenen nodig is om aanpassingen te doen in het eetpatroon, is dit vaak best lastig. Wat is gezond? En hoe pas ik dat goed toe? En moet ik heel streng zijn? Mag ik dat dan nooit meer eten?

“Wat is gezond eten?”

De truc is om een goede balans te vinden tussen wat noodzakelijk is en wat praktisch is. De diëtist kan hierbij uitkomst bieden. Zij kan samen met u goed kijken naar uw situatie en met u bekijken wat de juiste balans is.

Op volwassen leeftijd kunnen verschillende voedingsproblemen bestaan, denk bijvoorbeeld aan overgewicht, ondergewicht/ondervoeding/gewichtsverlies, allergieën, darmproblemen, diabetes mellitus, hartproblemen, COPD, oncologie en nog veel meer. Welke aanpassingen bij welk ziektebeeld nodig zijn, weet de diëtist als geen ander. Bovendien heeft zij vaak goede ideeen voor praktisch problemen. U kunt bij haar dan ook terecht voor al uw vragen over voeding.

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten? Neemt dan contact op met onze diëtist.