Pubers

Als puber veranderd er heel veel, je groeit veel in korte tijd. Soms voel je je nog kind, terwijl je als jong volwassene wordt gezien. Dit geeft de nodige verwarring en maakt de puberteit soms erg lastig. Bovendien wordt je op deze leeftijd steeds vaker op je uiterlijk beoordeelt wat deze periode er niet eenvoudiger op maakt.

Daarnaast kom je steeds meer los van je ouders, dit houdt vaak ook in dat je vaker zelf bepaald wat je wel of niet eet. Er wordt minder toezicht gehouden, want je bent immers volwassen aan het worden en dus zelf verantwoordelijk. Helaas zorgt dit er in sommige gevallen voor dat pubers minder gezond gaan eten, brood verdwijnt in de prullenbak en lekkere dingen zijn op elke hoek van de straat te koop. Dat hebben ouders niet altijd in de gaten.

Wanneer je als puber aan bepaalde voedingsregels moet houden, bijvoorbeeld in verband met een allergie of diabetes, dan gaat dit wel eens mis. Des te belangrijker is het dan ook om pubers zelf te leren hoe ze verstandige keuzes kunnen maken, door ze zelf de kennis te geven waarop ze hun keuzes kunnen baseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze diëtist.